Fundacja "Walkiria"

Media społecznościowe
Nowa strona fundacji

Copyright: Tomasz Dalinkiewicz

Fundacja „Walkiria” jest organizacją działającą na terenie południowej wielkopolski. Dba o polskie fortyfikacje z 1939 roku, cmentarze wojenne, miejsca pamięci narodowej. Została założona przez Tomasza Dalinkiewicza, który do tej pory przewodził stowarzyszeniu „Miłośnicy Historii Wojen – Kalisz” i w jego ramach dbał o kaliskie bunkry. O ważniejszych działaniach tego stowarzyszenia, można poczytać pod poniższym linkiem:

Niestety owo stowarzyszenie posiada formę uproszczoną, a co za tym idzie, nie może pozyskiwać środków finansowych na swoje cele.

Bez wsparcia finansowego darczyńców prywatnych i samorządów, nie da się zbyt efektywnie działać. Tak zrodziła się potrzeba powołania Fundacji „Walkiria”.

Od października 2014 roku Fundacja postawiła 26 tablic informacyjnych koło schronów bojowych z linii obronnych Przedmościa Kalisz, Przedmościa Koło, Brudzewka. Będą stawiane kolejne. Owe obiekty również porządkujemy.

O wszystkich akcjach fundacji poczytasz tu:

fundacjawalkiria.pl.tl/Dzia%26%23322%3Balno%26%23347%3B%26%23263%3B-Fundacji.htm

Mamy też w planie stworzenie profesjonalnych stron internetowych poświęconych wspomnianym obiektom, na których będą znajdować się między innymi wirtualne spacery.

Chcielibyśmy również roztoczyć opieką schrony Przedmościa Koło, o które w tym momencie nikt nie dba.

Chcemy wydać przewodnik po Kaliskiej Linii Maginota.

Na to wszystko potrzebne są pieniądze.

Stąd nasz apel. Jeżeli leży Ci na sercu los polskich zabytków architektury militarnej, wesprzyj nas. Liczy się każda, najdrobniejsza choćby kwota, przekazana nam w formie darowizny. Dla firm przekazanie darowizny oznacza zwiększenie prestiżu na lokalnym rynku, daje możliwość dokonania odliczeń od dochodu do 10%. Osoby prywatne darowizny dla fundacji mogą odliczyć do 6% dochodu.

Darowizny prosimy przekazywać na konto bankowe Fundacji „Walkiria”:

10203000451110000003900780 BGŻ/oddział Kalisz

Ważne: w tytule proszę wpisać „darowizna” lub „na cele statutowe”. Osoby/firmy, które przekażą darowiznę i chcą dokonać odliczeń, muszą zachować sobie potwierdzenie wpłaty.

Statut Fundacji „Walkiria” jest dostępny na:

Podstawowe dane identyfikacyjne Fundacji, to:

e-mail: fundacjawalkiria@gmail.com

W imieniu Fundacji dziękuję za wsparcie.

Tomasz Dalinkiewicz - prezes

Stronę odwiedziło już 9213 odwiedzający (17124 wejścia) tutaj!
Chrońmy polskie dziedzictwo narodowe, jakim są zabytki architektury militarnej. Ta strona internetowa została utworzona bezpłatnie pod adresem Stronygratis.pl. Czy chcesz też mieć własną stronę internetową?
Darmowa rejestracja